Viime päivinä onkin tullut estepainotteista treeniä sekä Dinalle että tädille.

Lauantaina oli hyppytunti, ja ohjelmassa siis rataharjoitus. Ja tokihan piti sitten asettaa radalle myös muutamia mörköjä, eli muuri, lainelankku, toinen lankku ja oransseja kartioita. Vähänhän se homma meinasi ihmettelyksi mennä. Olin itse ihan jotenkin jäässä ja sehän tarttui Dinaan, joka hyppäsi jotenkin epävarmasti ja varmuuden vuoksi järkyttävän korkealta... No, on tammalla ainakin ponnua! :D Mutta vaikka muuri kovasti jännittikin, niin kovasti oli typsy yli menossa kuitenkin koko ajan. Välillä piti vaan kovin asetella askelia ja harkita, että mistä kohtaa siihen hyppyyn uskaltaa lähteä.
Varsinaisella radalla sitten riitikin tehtävää meikäläiselle... Kaarevalla linjalla ratsu pääsi multa muutaman kerran karkaamaan täysin avuilta ja pyyhkäisemään esteen ohi. Mutta heti kun oli itse vaan ihan oikeasti menossa, niin hevonen hyppää kyselemättä ja hyvin. :) Ite pitäis vaan oppia ratsastamaan ja olla hypätessä miettimättä liikaa ettei alkais pelottaa... *huoh* Vähän jäi lauantaina semmoinen olo, että hyvänen aika mihin sitä on taas ryhtynyt.

Eilen sitten KotiKoutsin kanssa mentiin kavaletteja ja puomeja. Hienosti Dina jo hanskaa jumppasarjat, ei tunnu enää niin könyämiseltä kuin alussa, kun oli vähän jäykkää meininkiä ja toisaalta kauhea kiire ja innostus. Nyt on tullut jo vähän malttia ja kyllä se sieltä vetristyykin! Mentiin kavaleteja innareina ja sitten maapuomeilla yhden laukan välejä melko lyhyinä. Ja Koutsi tyylitteli lisäksi Leijonan kanssa laukanvaihtoja - hianosti!

Ja tänään oli sitten vuorossa rataharjoitus nro 2. Ja nyt saatiinkin alkuvaikeuksien jälkeen ihan uutta meininkiä mun ja Dinan menoon! :) Vähän reippaampi tempo ja rohkeampi asenne kuskilla niin johan heräsi hevonenkin! "No nyt toi täti tuolla satulassa haluu noista esteistä yli - jee!" tuntui Dina miettivän ja sitten mentiin. :) Ei enää niin pahaa ylihyppäämistä ja vähemmän kökköjä lähestymisiä. :) Jäi hyvä mieli. :) :)

Sunnuntaina on sitten tiedossa ensimmäiset kilpailut! *huih* Seuraluokka, 70cm. Toistaiseksi pelastuin isommilta luokilta, kun ei alueluvat ehtineet voimaan... ;) Eiköhän tuossakin ole meidän parivaljakolle puuhaa ihan kivasti, saa nähdä miten Dina suhtautuu kisatilanteeseen. Ainakaan edellisessä kodissa ei ole kisattu joten voi olla aika uusikin juttu moinen. Vähäsen jo jännittää... Onneksi Sanna lupautui tulemaan kisahoitajaksi, niin voin itse panikoitua rauhassa radan muistamisesta ja jättää hevosen varustamisen muille. ;)