Hannan toiveesta - pidetään tiuha päivitystahti ainakin vielä tämän postauksen verran... ;)

Viime viikkoina on hepsuilla riittänyt terveydenhuollollista toimenpidettä melkein kiireeksi asti. Ensin kävi kengittäjä laittamassa molemmille talvimonot alle. (Ja sitten toki suli lumi ja tuli keskieurooppalainen ilmanala...).

Sitten oli kauneussalongin vuoro.

Tässä pääsee karvoistaan Dina. Molemmat olivat kasvattaneet sellaiset talviturkit, että niiden turvin olisi varmasti pärjännyt Siperiassakin... Ensin lähti turkki Leijonalta kun äijällä oli hiki kainalossa jo kävelylenkin jälkeen... Ja pian tulin siihen tulokseen, että ei se auta kun ajella Dinakin, vaikka se aika viluista tyyppiä onkin. Samaan syssyyn sitten vielä ajeltiin Lefaakin lisää, kun klippauksesta huolimatta oli villahousut aina ihan hiestä märät lenkin jälkeen.

Ei pääse pötsiä paleltamaan, on Leijona ilmeisesti tuumannut... Erityisesti sen turkki oli ihan käsittämättömän pitkä ja tuuhea. Noin niinkun puoliverihevoseksi. Shetlanninponit ja sensemmoiset sitten erikseen. ;)
Meidän molemmat hepat ovat kyllä ihan mielettömän kivakäytöksisiä. Kumpaakaan ei hetkauttanut pätkääkään tämäkään toimenpide. Tai Dinaa pelotti ihan pikkuisen klipperin jatkojohto, mutta kun saatiin kone käyntiin, sekin totesi että ahaa... tämä homma, ok. ;) Yksin sai molemmilta ajella ihan rauhassa mahanaluset, jalkovälit ja kainalotkin niin, että etujalka on nostettu toisella kädellä ja toisella sitten käyttelee konetta. Leijona osasi jopa asettaa jalan aina siihen kohtaan, mihin sitä nostamalla siirsin, että oli helpompi ajella! :D Kaveri siis seisoi pyynnöstä kintut harallaan...

Tämmöinen karvakasa lähti Dinasta, kun ajeltiin pelkästään "takkia auki" eli vauhtiraita kaulaan ja kylkeen. Leijonasta ilmeisesti oli vielä vähemmällä ajelulla lähtenyt suunilleen puolta suurempi kasa... xD

Tänä aamuna kävi sitten vielä Hannu-setä raspaamassa ja rokottamassa molemmat sekä taivuttamassa Dinan takaset. Hannun vierailu aiheuttaa erityisesti Leijonassa aina hienoista kammoksuntaa, etenkin kun nyt oli jo valmiiksi poikkeustilanne päällä (heppojen mielestä) kun heidät olikin jätetty sisään kun muut menivät pihalle. Mua odotti kaksi hyvin valpasta pollea kun menin talliin "Meidät on hei varmaan kuule unohdettu tänne!". Joka tapausessa sekä raspaukset että rokotukset sujuivat pientä periaatteellista vastustelua lukuunottamatta molemmilta hyvin ja ilman rauhoitusta. :) Ja Dina oli taivutuksessa ihan puhdas. "Sillä on tosi hieno ravi tällä hetkellä" oli eläinlääkärin kommentti. :) :) :) 

Nyt pidetään hieman kevyempää kautta vielä rokotusten jälkeen ja muutenkin. Pihejä kun ollaan niin säästellään tuliteriä hokkeja ja odotellaan lunta. ;)